Vlivy dobývání na objekty důlního závodu - Krčová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Obsahom tejto bakalárskej práce je stabilizovanie a geodetické pozorovanie vplyvov dobývania ochranného piliera na deštrukciu komína „jamy G“- Baňa Nováky kinematickou metódou GPS. Monitorovanie prejavov banskej činnosti a analýza deformácií v poddolovaných územiach z opakovaných polohových meraní s využitím webovej aplikácie a mapových služieb WMS.

The contet of this bachelor thesis is stabilization and geodetic observation of influences of mining the security pillar for desctruction of chimney “the G hole” - the Mine of Nováky by using the kinematic method GPS. Monitoring of the exhibition of a mining activities and analysis of deformations in undermined areas by making repeated positioning measures with web application and map devices WMS.
Undermining Influences on Mining Works Objects
Keywords: Vplyvy poddolovania; ochranné piliere; pozorovacia sieť bodov; deformácie územia; kinematická metóda GPS; Impacts of mining; protective pillars; network of observation points; deformation of the territory; kinematic GPS