Realizace inverzního kyvadla jako expozice do vitríny - Adámek, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
V úvodu této práce je představeno několik typů inverzních kyvadel s jejich popisem a příklady praktické aplikace. Následující část se zaměřuje na popis mechanické konstrukce, použité elektroniky a uživatelského rozhraní lineárního inverzního kyvadla, určeného jako exponát do vitríny.

The introduction of this thesis presents several types of inverted pendulums with their description and examples of practical application. The following part focuses on the description of mechanical design, used electronics and user interface of a linear inverted pendulum designated as an exhibit into a display cabinet.
Realization of Linear Inverted Pendulum Exhibition Model
Keywords: lineární inverzní kyvadlo; inverzní kyvadlo; Raspberry Pi; dsPIC; grafické uživatelské rozhraní; linear inverted pendulum; inverted pendulum; Raspberry Pi; dsPIC; graphical user interface