Segmentace obrazu pomocí neuronové sítě - Jamborová, Soňa (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá návrhem softwaru pro segmentaci obrazu pomocí neuronové sítě. Definuje nezbytné základní pojmy v této problematice. Zaměřuje se hlavně na přípravu obrazových informací pro segmentaci pomocí neuronové sítě. Popisuje a porovnává různé přístupy k segmentaci obrazu.

This work is about suggestion of the software for neural network based image segmentation. It defines basic terms for this topics. It is focusing mainly at preperation imaging information for image segmentation using neural network. It describes and compares different aproaches for image segmentation.
Neural Network Based Image Segmentation
Keywords: Segmentace obrazu; neuronová síť; neuron; Kohonenova síť; radiální bázová funkce; k-means algoritmus; SOM; self-organized map; mediánový filtr; Gaussův šum; Gaussův filtr; Gaborova funkce; HSV; RGB; klasifikace; shlukování.; Image segmentation; neural network; neuron; Kohonen neural net; radia base function; k-means algorithm; SOM; self-organized map; median filter; Gaussian noise; Gaussian filter; Gabor function; HSV; RGB; classification; clustering.