Teorie oceňování nemovitých věcí - Klika, Pavel; Kledus, Robert (Vysoké učení technické v Brně, Ústav soudního inženýrství, 2019)
Ve studijním textu se dozvíte základní informace o oceňování nemovitých věcí. Jedná se především o základní názvosloví, metody oceňování v tuzemsku a v zahraničí a stručně se seznámíte i s možností využití výpočetních programů pro účely oceňování. Cílem textu je, aby čtenář získal základní znalosti o metodách a postupech používaných při oceňování nemovitstých věcí.

In the study text you will learn the basic information about real estate valuation. It is mainly about basic nomenclature, methods of valuation in the Czech Republic and abroad and you will also briefly acquaint yourself with the possibility of using computing programs for valuation purposes. The aim of the text is to provide the reader with basic knowledge of methods and procedures used in real estate valuation.
Theory of property valuation
Keywords: nemovité věci; oceňování; teorie; majetek; cena; hodnota; real estate; valuation; theory; property; price; value