Rodinný dům Hluchová - Heczko, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Předmětem této bakalářské práce je zpracování stavebně technické části projektové dokumentace pro realizaci novostavby rodinného domu v Nýdku na parcele č. 1150/4. Stavba se nachází v řídce zastavěném území. Objekt je situován v mírně svažitém terénu. Objekt je navržen jako tříúrovňový. Hlavní obytná část je tvořena dvoupodlažním objektem se sedlovou střechou se sklonem 12%. Mezipatro je tvořeno garáží se zádveřím. Mezipatro je zastřešeno plochou střechou. Vstup do objektu je ze severovýchodní strany, relaxační terasy jsou koncipovány na jihozápadní stranu. Hlavní obytná část je rozdělená na společenskou část v 1.NP a na klidovou část v 2.NP. Rodinný dům je částečně podsklepen. Spojení s veřejnou komunikací bude zabezpečeno zpevněnou plochou. Půdorysné rozměry objektu jsou 18,14 x 16,44 m. Svislé nosné zdivo tvoří tvárnice Porotherm 30 P+D a bednicí tvarovky BT 30 zalité betonem. Příčky jsou z tvárnic Porotherm 14 P+D a Porothem 11,5 P+D. Strop jsou provedeny ze systému Porothem. Budova bude založena na základových pásech. Základové poměry jsou jednoduché.

The subject of this thesis is the process of building technical part of the project documentation for the realization of a new family house in Nydek, parcel number 1150/4. The building is located in the sparsely built-up area. The building is situated on a gentle sloping ground. The building is designed as a three-level. The main residential part consists of a two-storey object with a gable roof with a slope of 12%. Mezzanine is made up by garage and foyer. Mezzanine is roofed by a flat roof. Entry to the building is from the north-east side, relaxing terraces are conceived on the southwest side. The main living area is divided to social part as first overground floor and reclined part as first overground floor. House has got a partial basement. Connection with public communications will be provided by a paved surface. Ground plan dimensions of the building are 18.14 x 16.44 m. Vertical load-bearing masonry is made of molded bricks Porotherm 30 P+D and formwork molded bricks BT 30 suffused by concrete. Partition walls are made of molded bricks Porotherm 14 P+D and Porothem 11,5 P+D. The ceiling are made of the systém called Porothem. The building will be based on the foundation strips. Foundation ratios are simple.
Detached house Hluchová
Keywords: Rodinný dům; keramické tvarovky; sedlová střecha; plochá střecha; částečně podsklepená stavba; detail; tříúrovňová stavba.; House; pramic molded bricks; gabled roof; flat roof; partial basement structure; detail; three-level structure.