Návrh laboratorní sestavy Synchronní digitální hierarchie - Hanzal, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Cílem bakalářské práce bylo seznámení s problematikou pulzně kódové modulace a synchronní digitální hierarchie. Načerpané znalosti uplatnit v praxi na zařízení PCM30U a~zařízeních SDH firmy Marconi, které jsou v laboratoři nově. Praktická část práce sestává z praktického zapojení obou zařízení do funkčního celku. Systém PCM30U použít jako vstupní jednotku do SDH okruhu. Funkčnost zapojení ověřit.

The aim of my project was introduction with pulse code modulation and synchronous digital hierarchy. Obtained knowledge used with PCM30U device and Marconi's SDH device. These devices are currently new in our lab. Practical part consists of connect devices in to functional state. System PCM30U is using as the input unit of SDH ring. Functionality of connection verify.
Design of laboratory set "Synchronous Digital Hierarchy"
Keywords: PCM30U; SDH; Marconi; PCM; TDM; PCM30U; SDH; Marconi; PCM; TDM