Obnova katastrálního operátu přepracováním - Šnajdrvintová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
V bakalářské práci je zpracován postup obnovy katastrálního operátu přepracováním na mapu KMD v katastrálním území Cíkov . Je popsán důvod, účel, jednotlivé etapy digitalizace a jednotlivé způsoby provádění obnovy katastrálního operátu. Převážná část je věnována obnově operátu přepracováním SGI na mapu KMD. Následně je popsáno řešení vzniklých problémů při digitalizaci a celý postup převodu (převedení parcel dosud evidovaných ve zjednodušené evidenci na parcely katastru nemovitostí, nové určení výměr parcel ze souřadnic grafického počítačového souboru a srovnávací sestavení parcel). Výsledkem je mapa KMD v S-JTSK.

In The Bachelor’s thesis is processed a procedure of the renewal of cadastre documentation by an overwork of the Cítkov cadastre unit for map KMD. There is described the reason, purpose, particular periods of digitizing and particular ways of cadastre l records´ renewal. Preponderence part is devoted to the topic of cadastreal records´ renewal restoration beeing worked over from SGI on a map of KMD. Consequently is described the resolution of risen problems during digitizing and the whole procedure of transfer (transposition of parcels which haven´t been filed in a simplified files to the cadastre of real estate, new determination of parcel area according coordinates of graphics computer set and comperative compositions of parcels). The result is a map KMD in S-JTSK.
Renewal of cadastral documents and maps
Keywords: Digitalizace mapy; obnova katastrálního operátu přepracováním; katastrální území; katastr nemovitostí; zjednodušená evidence; parcela; pozemek; výměra parcely; srovnávací sestavení parcel; souřadnice.; Digitizing of a map; renewal of cadastre documentation by revision; cadastre unit; cadastre of real estates; simplified land inventory; parcel of land; plot; parcel area; comparative composition of parcels; coordinate.