Framework pro sestavení a testování bezpečnostního síťového řešení - Suška, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou automatického sestavování a testování bezpečnostního síťového řešení AVG for Linux/FreeBSD na platformách GNU/Linux a FreeBSD. Popisuje co je a k čemu slouží AVG for Linux/FreeBSD. Překlad a sestavování jsou rozebrány od zdrojových kódů po distribuční balíčky, které si uživatelé mohou nainstalovat na svůj počítač. V práci je také zmíněno co jsou repozitáře, jakým způsobem je možné je vytvořit a k čemu se používají. Část věnující se testování AVG for Linux/FreeBSD se zabývá návrhem vhodných automatických testů tohoto produktu a jejich implementací. V rámci praktické části byl navržen a implementován testovací nástroj a s jeho pomocí bylo AVG for Linux/FreeBSD otestováno sadou implementovaných testů.

This master thesis discourses upon problems with automatic building and testing of network security solution AVG for Linux/FreeBSD on platforms GNU/Linux and FreeBSD. This work introduces AVG for Linux/FreeBSD and its usage.  Compilation and link are discussed from the source code to the distribution packages, which users can install on your computer. Also, the repository term was introduced, containing the information about their creation and usage. The part about AVG for Linux/FreeBSD testing discusses suitable  automatic testing proposals for this product and implementation of the best solutions. In the practical part, the testing tool was developed. AVG for Linux/FreeBSD was tested using the test tool and implemented test set.
Framework for Building and Testing Network Security Solution
Keywords: AVG for Linux/FreeBSD; GNU/Linux; FreeBSD; Make; balíčky; DEB; RPM; TGZ; testování; automatizace testů; AVG for Linux/FreeBSD; GNU/Linux; FreeBSD; Make; packages; DEB; RPM; TGZ; testing; tests' automation