Světelné mapy ve 3D počítačové grafice - Vrána, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Bakalářská práce popisuje techniky využívané při tvorbě virtuálního terénu. První část práce je zaměřena na techniky používané pro generování výškové mapy, vytvoření textury terénu a následné renderování a texturovaní terénu. Dále se práce zabývá tvorbou a aplikací světelných map. Jsou popsány tři algoritmy pro vytvoření světelných map, které jsou aplikovány na terén a hladinu vody. Jako rozšíření je popsána technika pro urychlení vykreslování scény.

Bachelor´s thesis describes techniques that are used in virtual terrain creation. First part describes generating of the height maps and the textures, after that is shown the terrain rendering and texturing. And next that is described the light maps generating. I show tree algorithms for the light maps generating, two for the terrain a one for the water. At the end I describe extension for the acceleration of the scene.
Light Maps in 3D Computer Graphics
Keywords: Světelné mapy; výškové mapy; OpenGL; multitexturing; generování textur; Level of Detail; View frustum culling; Light Maps; height maps; OpenGL; multitexturing; texture generating; Level Of Detail; View frustum culling