Nástroj pro podporu agilního vývoje softwaru - Veverka, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Cílem této práce je navrhnout systém pro podporu agilního vývoje softwaru ve virtuálním týmu. Jsou zde uvedeny metodiky agilního vývoje a některé dostupné nástroje pro jeho podporu. Aby mohl být systém použit v širokém spektru zařízení, je v práci uveden také teoretický rozbor multiplatformních možností vývoje aplikací. V dalších částech je popsán návrh a implementace pomocí webových technologií. Na závěr je systém demonstrován na modelovém příkladu a jsou navržená jeho rozšíření.

Purpose of this thesis is to design system to support agile software development in virtual teams. Agile development methodology and some available tools to support it are listed here in this thesis, in order to use the system in a wide range of devices, theoretical analysis of multi-platform application development options are listed. The following sections describe the design and implementation witch using web technologies. At the end the system is demonstrated on model situation and extension its designed.
Agile Development Software Support Tool
Keywords: Project management; Agilní metodiky; Multiplatformní vývoj; Virtuální tým; Brainstorming; Mobilní platformy; Project management; Agile methods; Multiplatform development; Virtual team; Brainstorming; Mobile platforms