Hydraulický lis na lisování rotorových paketů - Hrnčiřík, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato bakalářská práce se věnuje návrhu konstrukčního řešení hydraulického lisu pro lisování montážního celku rotorové hřídele elektromotoru a celku rotorových paketů. Obsahem této práce jsou pevnostní výpočty a konstrukční návrh hydraulického lisu a výpočty hydraulických komponent. Na základě těchto výpočtů byla vytvořena výkresová dokumentace lisu.

This bachelor thesis is focused on design of the hydraulic press for pressing assembly unit of the rotor and the shaft for electric motor. The content of this thesis are elastic and deformation calculations of frame and calculation of hydraulics components. Technical documentation of this hydraulic press were created based on previous calculations.
Hydraulic press for stamping of rotor packets
Keywords: hydraulický lis; strojní zařízení; elektromotory; výrobní proces; efektivita; pevnostní výpočty; návrh lisu; hydraulic press; machinery; electric motors; manufacturing process; efficiency; elastic and deformation calculations; hydraulic press design