Posouzení informačního systému firmy a návrh změn - Martincová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Tato diplomová práce obsahuje vysvětlení základních pojmů a principů využívaných v problematice informačních systémů. Součástí práce jsou analýzy stávajícího stavu informačního systému ve vybrané firmě a posouzení jeho efektivnosti. Na základě těchto analýz je navrhnut soubor řešení pro zlepšení stávajícího stavu informačního systému a to jak z hlediska vyváženosti, tak i efektivnosti IS.

This master´s thesis contains an explanation of basic terms and principals used in an issues of information systems. Part of this thesis are analyses of a current state of an information system in a selected company and evaluation of its effectiveness. A set of improvement propositions of the current state was created based on those analyses with both balance and effectiveness of an IS taken into account.
Information System Assessment and Proposal for ICT Modification
Keywords: Informační systém; IS; HOS 8; informace; systém; data; Zefis; efektivnost; efektivita; hardware; software; peopleware; orgware; dataware; zákazníci; dodavatelé; management IS.; Information system; IS; HOS 8; information; system; data; Zefis; effectiveness; efficiency; hardware; software; peopleware; orgware; dataware; customers; suppliers; management IS.