Měření teploty v elektrických strojích pomocí LabVIEW - Strmeň, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá využitím virtuální instrumentace programu LabView jako nástroje pro teplotní měření na povrchu asynchronního motoru. Její součástí je také zvládnutí problematiky měření pomocí termočlánků. Především přepočet termoelektrického napětí na teplotu. Výstupem práce je program, který měří a požadovanou formou zobrazuje a zaznamenává hodnoty teploty ze čtyř paralelních větví termočlánků.

This work deals with using of virtual instrumental program LabView as a tool for thermal measuring at the surface of asynchronous engine. Its part is managing of problems of measuring by the aid of thermocouple, mainly conversion of thermoelectric voltage on temperature. The product of work is program which measures and displays required form and records values of temperature from four parallel branches of thermocouples.
Temperature measurement in electrical machine using Labview
Keywords: Měření teploty; asynchronní motor; teplota; termočlánek; LabView; termokamera.; Temperature measuring; asynchronous motor; temperature; thermoelement; LabView; thermovision.