Analýza efektivnosti automatické výrobní linky - Bortlík, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Tato práce se zaměřuje na analýzu efektivity výrobní linky na jogurty. Jejím cílem je popsat reálnou linku a na základě tohoto popisu vytvořit digitální model v softwaru Tecnomatix Plant Simulation, který bude použit k analýze efektivity a identifikaci slabých míst. Následně budou navrhnuty optimalizace pro zvýšení celkové efektivity výrobní linky.

This thesis focuses on analyzing the efficiency of a yogurt production line. The goal is to describe a real production line and based on this description, create a digital model in Tecnomatix Plant Simulation, which will be used to analyze efficiency and identify weak points. Subsequently, optimization will be proposed to improve the overall efficiency of the production line.
Efficiency analysis of automatic production line
Keywords: Siemens; Siemens Plant Simulation; výrobní linka; simulace; efektivita; digitální dvojče; Siemens; Siemens Plant Simulation; production line; simulation; efficiency; digital twin