Měření a vyhodnocování výkonových parametrů termoelektrického generátoru malého výkonu - Kluzová, Ivana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá termoelektrickými generátory a jejich aplikacemi. V úvodu je výčet nejpoužívanějších termoelektrických modulů u jednotlivých aplikací generátorů. Dále jsou popsány jednotlivé aplikace termoelektrický generátorů, rozdělené podle rozdílného způsobu získávání tepla a jejich následné porovnání. V závěru práce se nachází popis měření a vyhodnocení výkonových parametrů vybraných termoelektrických modulů a termoelektrického generátoru testovaného na Energetickém ústavu VUT v Brně.

This bachelor thesis deals with thermoelectric generators and their applications. The introduction is a list of the most used thermoelectric modules in each applications of generators. A description of individual applications thermoelectric generators, divided by different methods of obtaining the heat, followed by their comparison. In conclusion there is a description of the measurement and evaluation of power parameters of thermoelectric modules and thermoelectric generator tested at the Energy Institute BUT.
Evaluation of the power output characteristics of the small-scale thermoelectric generator
Keywords: Termoelektrický generátor; termoelektrický modul; automatický kotel; Thermoelectric generator; thermoelectric module; automatic boiler