Studie MÚK Kuřim na rychlostní silnici R43 - Budík, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato diplomová práce zpracovává studii MÚK Kuřim na silnici R43. Cílem diplomové práce je řešení křížení přeložky silnice II/385 a plánované rychlostní komunikace R43. Křížení je situováno mezi městem Kuřim a obcí Čebín. Práce předpokládá zbudování severního obchvatu Kuřimi a jeho využití jako přivaděče Brněnské dopravy před úplnou dostavbou silnice R43. Řešení MÚK Kuřim z toho důvodu počítá s výstavbou a fungováním křižovatky ve dvou etapách.

This thesis processes a study of grade separated junction „Kuřim“ on expressway R43. The aim of this thesis is to find the solution of connection road II/385 and planned R43 expressway. The interchange is located between the cities Kuřim and Čebín. Construction of northern bypass of Kuřim and usage of this bypass as a connection between R43 and Brno city, before whole R43 is build, is the assumption of this thesis. Thats why solution of the junction forsees the construction and operation in two phases.
Study of Grade Separated Junction "Kuřim" on Motorway R43
Keywords: studie; mimoúrovňové křížení; II/385; I/43; R43; Kuřim; Čebín; křižovatka; study; interchange; II/385; I/43; R43; Kuřim; Čebín; junction