Simulace bezpilotních letadel ve virtuálním prostředí - Lindtner, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou simulace misí bezpilotních letadel ve virtuálním prostředí. Cílem práce je demonstrovat základní i pokročilejší autonomní letecké mise v simulovaném prostředí Gazebo - ROS 2. Důraz práce je kladen na stabilitu softwarového řešení a stabilitu komunikace mezi kritickými komponenty letecké mise.

The master thesis deals with the issue of simulation of unmanned aircraft missions in a virtual environment. The aim of the work is to demonstrate basic and more advanced autonomous aerial missions in the simulated environment Gazebo - ROS 2. The work emphasizes the stability of the software solution and the stability of the communication between critical components of the aerial mission.
Simulation of Unmanned Aircrafts in a Virtual Environment
Keywords: Autonomní mise; Robotika; Dron; Pixhawk; PX4; Autopilot; uORB; DDS; RTPS; MAVLink; Mavros ROS 2; Gazebo; Simulace; Autonomous mission; Robotics; Drone; Pixhawk; PX4; Autopilot uORB; DDS; RTPS; MAVlink; Mavros; ROS 2; Gazebo; Simulation