Čtečka SD karet založená na HC(S)08 - Hřib, Dalibor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Cílem mé bakalářské práce je navrhnout a naprogramovat čtečku SD karet s využitím mikrokontroléru Freescale HCS08, konkrétně MC9S08SH32. Součástí práce je návrh a výroba desky plošných spojů čtečky karet a dále obslužný program v jazyce C. Důležitou součást práce představuje implementace podpory souborových systémů FAT16 a FAT32, tedy čtení složek a čtení i zápis souborů neomezené délky. Čtečka karet nabízí rozhraní RS232, IIC a jeden volný port pro obecné využití pro propojení čtečky a jiného libovolného zařízení, například osobního počítače.

The aim of my bachelor's thesis is to design and programme the SD card reader using the Freescale HCS08 microcontroler, namely MC9S08SH32. A part of this thesis is a design and making of a printed circuit board for the card reader and an operating software written in the C language. The software is able to use the FAT16 and FAT32 file systems for reading the directories and for reading and writing files of unlimited length. The card reader has RS232 and IIC interfaces and one free port for connecting to the card reader and other device, for example personal computer.
SD Card Reader Based on HC(S)08
Keywords: MC9S08SH32; HCS08; SD karta; FAT16; FAT32; čtečka karet; RS232; IIC; MC9S08SH32; HCS08; SD card; FAT16; FAT32; card reader; RS232; IIC