Saleziánské středisko - Podolanová, Paulína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práca sa zaoberá novostavbou Saleziánskeho centra, ktoré tvorí centrum voľného času a kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov. Stavba je riešená ako dva dilatačne oddelené celky. Jeden objekt tvorí železobetónový skelet s výplňovým murivom POROTHERM Profi 40, druhý objekt je vymurovaný zo systému POROTHERM Profi 40. Celá stavba je podpivničená, suterén je riešený ako monolitická železobetónová stavba. Suterén je zateplený extrudovaným polystyrénom hrúbky 150mm, vrchná stavba je zateplená EPS polystyrénom hrúbky 70mm a 100mm kontaktným systémom ETICS. Strecha na oboch objektoch je plochá, menší objekt je zastrešený vegetačnou strechou, skelet je zastrešený plochou strechou s klasickým poradím vrstiev, vrchnú vrstvu tvorí súvrstvie z asfaltových pásov. Spracovaná je štúdia, kompletná projektová dokumentácia, tepelne technické posudky, riešenie požiarnej bezpečnosti stavby vrátane požiarnej technickej správy a výkresov, základné akustické výpočty konštrukcií, doba dozvuku v lodi kostola. Výkresy boli spracované pomocou programu AutoCAD 2009 a tepelne technické posudky pomocou programu Teplo 2011 a Area 2011.

The master's thesis deals with new construction Salesian center, which contents a leisure center and Church of Mary Help of Christians. The building is designed as two separate units divided with dilatation cleft. One building is reinforced concrete frame fill with masonry POROTHERM Profi 40, the second object was built from POROTHERM Profi 40. The whole building has a basement, the basement is designed as a monolithic reinforced concrete construction. Basement is insulated with extruded polystyrene thickness of 150 mm, upper building is insulated EPS polystyrene 70 mm thick and 100 mm thick ETICS system. The roof on both buildings is flat, smaller building is covered with vegetation roof, concrete frame is covered with a flat roof with asphalt sheets. There are prepared the study, complete design documentation, technical expertise, heat, fire safety solution construction including fire management and technical drawings, basic acoustic calculations of structures, the reverberation time in the nave of the church. Drawings were prepared using AutoCAD 2009 and technical expertise using Heat 2011 and Area 2011.
Salesian Centre
Keywords: Kostol; centrum voľného času; železobetónový skelet; systém POROTHERM; zatepľovací systém ETICS; vegetačná plochá strecha; monolitické železobetónové schodisko; elektrické vykurovanie; dilatačná škára; anglické dvorky; medzistrešný žľab; doba dozvuku; Church; centre of leisure time; reinforced concrete frame; POROTHERM system; insulation system ETICS; vegetative flat roof; monolithic reinforced concrete stair; electric heating; dilatation cleft; well-type yard; roof gutter; reverberation time