Využití výpočetní techniky pro optimalizaci money managementu - Michalko, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Cílem této bakalářské práce je návrh aplikace na podporu investorů obchodujících na akciových a komoditních burzách. Práce je primárně určena pro individuální investory, ale může být využitá i jinými mikroekonomickými subjekty a širokou veřejností. Aplikace bude obsahovat soubor nejdůležitějších a nejpoužívanějších nástrojů Money-managmentu a statistiky, pomocí kterých bude možné identifikovat silné a slabé stránky obchodní strategie. Investor získá možnost modifikovat svoji strategii v zájmu zvýšení úspěšnosti obchodů, snížení volantility výsledků a v neposlední řadě navýšení celkové ziskovosti obchodního systému.

This bachelor work is concerned with the development of Windows application for stock and futures traders that is designed to help maximize the performance of trading systems and discretionary trading methods. The application is suggested primarily for individual traders but can be used by small businesses as well as general public. With the application investor will be able to gain confidence in his trading by identifying the unique strengths and weaknesses of trading system or method and adapting his trading accordingly. The result is a higher percentage of winning trades, lower drawdown, more consistent returns and greater profitability.
An application of computing methods to maximize the performance of money management systems
Keywords: burza; obchodování; Money-management; Monte Carlo simulace; výpočetní optimalizace; Stock Market; Trading; Money-management; Monte Carlo Simulation; Computer Optimization