Grafické rozhraní pro deskové hry na platformě Android - Káčerik, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá zobrazením třírozměrné scény deskové hry. Popisuje možnosti zobrazování třírozměrné grafiky na platformě Android. Uvádí principy vykreslování pokročilými zobrazovacími metodami. Výsledným produktem je aplikace pro Android, sloužící jako správce modulů obsahujících implementaci deskových her. Hry jsou zobrazovány pomocí algoritmu sledování paprsku.

The bachelor's thesis focuses on visual representation of three-dimensional set-up of board game. It describes the possibilities of the visualization of three-dimensional graphics on the Android platform. It deals with principles of advanced rendering methods. The final outcome of the thesis is Android application, which serves as a manager of modules containing implementation of board games. Games are projected using the ray-tracing algorithm.
Graphical Interface for Board Games on Android Platform
Keywords: Android; 3d grafika; OpenGL ES; deskové hry; Android; 3d graphics; OpenGL ES; board games