Začlenění tramvajové tratě do struktury města - Škopková, Klára (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Tramvajová doprava je nedílnou součástí hromadné dopravy mnoha měst. Její tratě vedou různým prostředím. Začleněním tramvajové trati do urbánního prostředí – urbanistických struktur, se zabývá tato práce. Cílem práce je zjistit u několika českých i zahraničních měst, jakými způsoby je trať integrována v odlišných urbanistických strukturách. A následně u analyzovaných měst identifikovat a porovnat jejich přístupy k vedení tramvajových tratí v různých urbanistických strukturách.

Tram transport is an integral part of public transport in many cities. Its lines run through a variety of environments. The integration of tram line into the urban environment – urban structures – is the focus of this thesis. The aim of this thesis is to find out in several Czech and foreign cities how the tramway is integrated in different urban structures. And then, for the analysed cities, to identify and compare their approaches to tramway lines in different urban structures.
Integration of the tram line into the city structure
Keywords: Tramvaj; umístění tramvajové tratě; urbanistická struktura; kryt tramvajové tratě; vývoj tramvajové dopravy.; Tram; position of the tram line; urban structure; cover of the tram line; development of tram transport.