Tribologické aspekty pískovacích zařízení pro drážní vozidla - Ilčík, Jindřich (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Cílem bakalářské práce je shromáţdit dostupné informace týkající se problematiky tribologických aspektů pískovacích zařízení dráţních vozidel. Práce pojednává o pouţití pískovacích zařízení, jejich vlivu na změnu adhezních podmínek a strukturu povrchu ţelezničního kola s kolejnicí.

The aim of this work is to gather available information on the issue of tribological aspects of rail vehicle sanding sanding systems. The work deals with the use of sanding systems, their effect on change in terms of adhesion and surface structure of railway wheel / rail.
Tribological aspects of rail vehicle sanding systems
Keywords: Pískování; kolo/kolejnice; adheze; Sanding; wheel / rail; adhesion