Měření krevního tlaku a posouzení vlivu zátěže - Vymazal, Bronislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na posouzení vlivu fyzické zátěže na hodnoty systolického a diastolického krevního tlaku. Je zde rozebrán kardiovaskulární systém člověka a vliv jeho činnosti na tlak krve. V textu jsou zmíněny metody měření krevního tlaku, jejich fyzikální základ, výhody a nevýhody. Autor navrhl měřicí protokol a metody statistického zpracování a vyhodnocení výsledků.

Bachelor's thesis is focused on influence assessment of physical load on systolic and diastolic blood pressure. It is analyzed cardiovascular system of human being and an influence of his function on blood pressure. There are mentioned methods of blood pressure monitoring, their physical principle, advantages and disadvantages in the text. The author suggested measuring protocol and methods of statistical processing and evaluation of results.
Measurement of blood pressure and influence of physical load
Keywords: Krevní tlak; systolický tlak; diastolický tlak; fyzická zátěž; Blood pressure; systolic pressure; diastolic pressure; physical load