Vytvoření modelu procesoru pomocí ADL jazyka - Ostatník, Kristián (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Cieľom práce je implementácia modelu procesora ARC v ADL jazyku CodAL na inštrukčnej úrovni. Prvá časť bakalárskej práce sa venuje klasifikácii procesorov a popisu ADL jazykov. Druhá časť práce popisuje priebeh implementácie procesora a generovanie prekladača jazyka C/C++ pre odladenie a verifikáciu vytvoreného modelu. Na záver je popísané porovnanie vytvoreného modelu s existujúcim modelom ARC 700 na sade benchmarkových testov.

The goal of this thesis is to create an instruction-accurate model of ARC processor using the CodAL ADL language. The first part is dedicated to classification of processors and ADL languages. The second part describes the implementation process and the generation of C/C++ compiler for debugging and verification of the created model. At the end the created model is compared to an existing model ARC 700 on a set of benchmark tests.
Processor Model Creation Using ADL Language
Keywords: Model; Procesor; ADL; Codasip; CodAL; ARC; Prekladač; Inštrukčná sada; Model; Processor; ADL; Codasip; CodAL; ARC; Compiler; Instruction set