Technologie výroby součástí z plastu - Špičák, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Projekt, vypracovaný v rámci inženýrského studia oboru N2307- 00 Strojírenské technologie, předkládá návrh technologie výroby součásti z plastů- krytky do stolu. V úvodní části studie jsou popsány vlastnosti, rozdělení a možné zpracování plastů. Práce obsahuje návrh technologie výroby (vstřikování plastů do kovové formy) a její konstrukční řešení. Součásti práce je i návrh vhodného materiálu výstřiku a ověření volby konkrétního vstřikovacího stroje. Závěr práce zahrnuje ekonomické zhodnocení vstřikovacího procesu, přílohovou a výkresovou dokumentaci.

The project developed in terms of engineering study of field N2307- 00 Engineering Technology submits a design of components from plastic production technology- cover on the table. The introductory part of this study describes characteristics, division and possible plastics processing. The work consists of production technology proposal (injection into metal mold) and its construction solution. The another part proposes suitable injection material and verification of injection machine. The final part of work consists of financial evaluation of injection process, appropriate blue prints and appendices.
Technology of production components from plastic material
Keywords: technologie zpracování plastů; vstřikování plastů; vstřikovací forma; polypropylen; vlastnosti plastů; plastic elaboration technology; plastic injection; injection mold; polypropylene; charakteristics of plastic