Vize pro Krnov - Moravcová, Sofia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Knižnica je miesto, ktorá má sprostredkovať vedomosti a informácie pre širkoú verejnosť. Mala by byť miestom, kde sa človek môže ponoriť do seba, no zároveň poskytuje priestory pre komunity. Budova knižnice by mala byť reprezentatívna a prívetivá inštitúcia, ktorá hrá dôležitú rolu v rámci mesta a udalostí odohrávajúcich sa v ňom. V tomto duchu som postupovala pri návrhu tejto stavby.

The Library is a place, which convey knowledge and information to the general public. It should be a place for a person to immerse oneself, but also provide space for communities. The library building should be representative and welcoming institution, which has an important role within the city and the events taking place in it. With these things in mind I proceeded to design this building.
Visions for Krnov
Keywords: knižnica Krnov; verejná budova; merítko; udržateľnosť; kontext; intímnosť; library; Krnov; public building; scale; sustainability; context; intimacy