Návrh nových obvodových řešení diferenčních kmitočtových filtrů pracujících v proudovém módu - Lunga, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá kmitočtovými filtry s proudovými aktivními prvky, jako je proudový konvejor, operační transkonduktační zesilovač. Hlavním cílem je převod aktivního filtru do diferenční podoby a porovnání parametrů s filtrem nediferenčním.

This work deals with the frequency filter with current active elements, such as a current conveyor, transconductance operational amplifier. The main objective is to transfer the active filter in differential form and to compare with the filter parameters nodifference
Proposal of new circuit solutions of differential frequency filters working in the current mode
Keywords: Kmitočtový filtr; konvejor; operační transkonduktanční zesilovač; diferenční zapojení; DACA.; Frequency filter; conveyor; operational transconductance amplifier; differential mode DACA.