PROSTOROVÁ KULTIVACE MARIÁNSKÉHO NÁMĚSTÍ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH - Zlámal, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
České Budějovice jsou krajské město jižních Čech. Založeny byly v roce 1265 na soutoku řek Vltavy a Malše. V současnosti mají 100 tisíc obyvatel. Historické jádro s ortogonální sítí ulic a čtvercovým hlavním náměstím je obehnáno stokou a parkem na místě bývalého hradebního okruhu. Na jeho vnějším okraji se nachází mnoho míst s velkým nevyužitým potenciálem rozvoje. Jedním z nich je právě Mariánské náměstí, které jsem zvolil jako místo pro svůj návrh koncertní síně.

České Budějovice is capital city of south Bohemia. It was founded in 1265 on confluence of Vltava and Malše rivers. It has population about 100,000 people. There is a gorhic historical centre with ortogonal net of streets with big main square in České Budějovice. Near to former city walls there is Mariánské Square - this is a place of my design of concert hall.
SPATIAL CULTIVATION MARIAN SQUARE IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Keywords: České Budějovice; Mariánské náměstí; koncertní síň; České Budějovice; Mariánské náměstí; concert hall