Identifikace a hodnocení ergonomických rizik na pracovišti z pohledu zaměstnavatele - Vyroubalová, Klára (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje na vyhodnocení rizik v oblasti Bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP), konkrétně na ergonomická rizika pracoviště. Provedená analýza současného stavu hodnotí problematiku současné BOZP, ergonomie a metody pro identifikaci a řízení rizik. Hlavním úkolem práce je na modelovém příkladu analyzovat současný stav, zhodnotit ergonomická rizika a navrhnout vhodná opatření k jejich minimalizaci včetně finančního zhodnocení.

The diploma thesis focuses on the risk assessment in area of Occupational Health and Safety (OSH), concrete ergonomic risks in a workplace. Analysis of the current state evaluation OSH area, ergonomics and methods for the identification and risk management. The main task of this thesis is to analyze current state, evaluate ergonomic risks and find measures to eliminate risks proposed by financial evaluate on a model company.
Identification and Assessment of Ergonomic Risks in a Workplace from the Employer's Point of View
Keywords: Bezpečnost a ochrana zdraví při práci; ergonomie; riziko; analýza; Occupational Health and Safety; ergonomics; risk; analysis