Implementace tahové strategické hry - Dlabola, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Diplomová práce představuje čtenáři historii strategických počítačových her od poloviny osmnáctého století do současnosti a souvislosti mezi strategickými hrami a jinými herními žánry. Dále představuje navrženou strategickou počítačovou hru s počítačem řízenými protivníky a výsledky testů počítačem řízených protivníků.

Master's thesis presents history of strategy computer games since half of nineteenth century until present days and conections between strategy computer games and other game genres. Also presents designed computer game with computer controlled oponents and results of test of computer controlled oponents.
Implementation of a turn-based strategy game
Keywords: Strategická počítačová hry; historie her; kriegsspiel; počítačová hra v Java; počítačem řízený protivník; expertní systém; Strategy computer game; history of games; kriegsspiel; computer game in Java; computer controlled oponent; expert system