Větrná elektrárna - Kotrnetzová, Daniela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Práce se zabývá popisem větrných elektráren se zaměřením na jeden konkrétní typ elektrárny. Stručně je popsán trend větrných elektráren ve světě a v České republice. Součástí práce je výpočet větrné elektrárny, dle zvoleného typu, která je umístěna v lokalitě Prosiměřice na Znojemsku. Zároveň je v práci uveden i výpočet pomocí programu RETScreen.

This thesis describes wind power plants with focus on specific type of power plant. The trends of wind turbines in the world and in the Czech Republic are briefly described. Part of the thesis is the calculation of wind power plants, according to the selected type, which is located in the site of Prosiměřice in Znojmo. Calculation using RETScreen programme was also used.
Wind energy power plant
Keywords: Větrná elektrárna; Vestas; RETScreen; akumulace; Wind Powerplant; Vestas; RETScreen; accumulation