Bezdrátový systém měření teploty - Synek, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Podle zadání byl vytvořen bezdrátový systém měření teplot tvořený několika bezdrátovými moduly (čidly) IQRF firmy Microrisc, která jsou napojena přes ovládací panel senzorické sítě na PC. Napojení čidel k PC zajišťuje ovládací panel senzorické sítě s dotykovou obrazovkou také od firmy Microrisc. Pomocí PC i pomocí ovládacího panelu senzorické sítě lze zobrazit jednotlivé teploty na čidlech. Ovládání je možné z PC nebo také z ovládacího panelu senzorické sítě. Velice jednoduché je i přidávání a odebírání čidel ze systému. Systém měření teplot se hodí všude, kde je nutné měřit více teplot a zaznamenávat jejich teploty.

In this work wireless temperature monitoring system was designed and developed. System is composed from several IQRF modules (sensors), which are connected via control panel of sensor network to a PC. IQRF modules were developed by Microrisc Company. Control panel of sensor network is a device with LCD touch screen, developed by Microrisc as well. Measured temperatures can be displayed on control panel and PC. Whole system is possible to control from PC or via control panel. It is also really simple to add and remove sensors from the system. Wireless temperature monitoring system is useful wherever, where is necessary to measure and record several temperatures.
Wireless temperature monitoring system
Keywords: ovládací panel senzorické sítě; moduly IQRF; bezdrátový systém měření teplot; čidla; interface; modules IQRF; Wireless temperature monitoring system; sensors