Konstrukční návrh ozubení planetového převodu na Formuli Student - Jesenský, Samuel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá návrhom ozubenia pre planétovú prevodovku monopostu ED5. V prvej časti práce je analyzovaný vstupujúci točivý moment do prevodového ústrojenstva. Ďalej pre dimenzovanie ozubenia je v programe KISSsys vytvorený model planétovej prevodovky. Návrhová časť tejto práce obsahuje dimenzovanie makrogeometrie a mikrogeometrie ozubenia. V práci sú tiež porovnávané a dimenzované rôzne prvky na prenos točivého momentu. V poslednej rade je urobená hmotná optimalizácia ozubených kolies pomocou MKP analýzy. Výsledkom tejto práce sú vyrobené ozubené kolesá a model planétovej prevodovky.

This bachelor's thesis focuses on the design of gearing for the planetary gearbox of the ED5 formula car. The first part of the thesis analyzes the input torque entering the gearbox system. Furthermore, a model of the planetary gearbox is created in the KISSsys software for the dimensioning of the gearing. The design part of this thesis includes the dimensioning of the macrogeometry and microgeometry of the gears. The work also compares and dimensions various components for torque transmission. Lastly, mass optimization of the gears is performed using FEM analysis. The result of this thesis is the manufactured gears and a model of the planetary gearbox.
Construction Design of the Gearing of the Planetary Gear for Formula Student
Keywords: Formula Student; planétová prevodovka; ozubenie; ozubené koleso; hnacie ústrojenstvo; KISSsoft; Formula Student; planetary gearbox; gearing; gear; drivetrain; KISSsoft