Certifikace Metrologické laboratoře - Krbušková, Julie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou certifikace Metrologické laboratoře. Jsou zde rozebrané jednotlivé ISO normy (9000, 9001, 9004, 19011) potřebné pro certifikaci firmy. Dále je v této práci zpracovaná příručka jakosti pro metrologickou laboratoř firmy ALFA. Následně zde zpracovávám harmonogram pro kalibraci přístrojů v programu Excel a automatickým sledováním stavu a v poslední řadě ověřuji management jakosti Metrologického laboratoře z pohledu externího auditora.

This bachelor’s thesis considers certification problems of Metrologic laboratory. Individual ISO standards (9000, 9001, 9004, 19011) needed for certification of companies are analysed in it. Also in this thesis there is elaborated manual of quality for Metrological laboratory of company Alfa. Further on I elaborate here schedule for calibration of devices in Excel with automatic monitoring of state and at last I check up management of Metrologic laboratory from the view of external auditor.
Certifikation of Metrology Laboratory
Keywords: Certifikace; QMS; ISO normy; kalibrace; příručka jakosti; externí auditor; Certification; QMS; ISO standards; calibration; manual of quality; external auditor