Návrh systému pohonu elevátoru skladovacího systému LogiMat - Dosedla, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem nového pohonu skladovacího systému Logimat. Zaměřena je na návrh nového pohonu pro zatížení až 1200 kg a rychlost a přizpůsobení rámu elevátoru novému pohonu. V první části je provedena rešerše vhodných typů pohonů. Dále následuje konstrukční řešení a pevnostní analýza. V druhé polovině je řešen výpočet řetězů a potřebný výkon motorů.

This diploma thesis deals with the design of the new elevator drive for storage system Logimat. Diploma is focused to design a new drive for a load up to 1200 kg and to adapt the elevator frame to the new drive design. In the first part is done research for suitable drive systems. There are followed by design and stress analysis. The second part deals with appropriate roller chain parameters calculation and the power output of electric motors.
Design of the elevator drive for storage system LogiMat
Keywords: Elevátor; rám; pole; válečkový řetěz; ozubený řemen; ozubená tyč; elektromotor; převodovka; Elevator; frame; tray; roller chain; timing belt; rack; electric motor; gearbox