Stanovení hodnoty podniku - Klimeš, Robin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na stanovení objektivizované hodnoty společnosti MISTRA s.r.o. k 1.1.2023 s využitím výnosových metod oceňování podniku, mezi které patří metoda diskontovaného cash flow a ekonomická přidaná hodnota. Práce se skládá ze tří hlavních kapitol. První kapitola se zaměřuje na teoretická východiska práce. Druhá kapitola obsahuje představení společnosti a zejména strategickou a finanční analýzu. Poslední část se pak zabývá prognózou generátorů hodnot, finančním plánem a samotným návrhem stanovení objektivizované hodnoty podniku.

The thesis focuses on the determination of the objectified value of MISTRA s.r.o. as of 1 January 2023 using income methods of business valuation, including the discounted cash flow method and economic value added. The thesis consists of three main chapters. The first chapter focuses on the theoretical background of the thesis. The second chapter contains the introduction of the company and in particular the strategic and financial analysis. The last section then deals with the forecasting of value generators, the financial plan and the actual proposal for determining the objectified value of the company.
Estimation of Company’s Value
Keywords: stanovení hodnoty podniku; hodnota podniku; oceňování podniku; strategická analýza; finanční analýza; metody oceňování; generátory hodnoty; finanční plán; výnosové metody; business valuation; business value; valuation of company; strategic analysis; financial analysis; methods of valuation; value drivers; financial plan; income approach