Využití finanční analýzy v podniku k návrhům na zlepšení finanční situace - Demel, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Bakalářská práce analyzuje vývoj a dosaženou úroveň finanční situace akciové společnosti Pivovar Litovel za období 2000-2005. Na základě zjištěných poznatků o příčinách tohoto vývoje a charakteru vlivů, které se v dosažené skutečnosti promítají, navrhuji konkrétní opatření na zlepšení stávajícího stavu.

This thesis evaluates the progress and the level of financial stability of the joint–stock company Pivovar Litovel for the years 2000–2005. On a basis of facts-finding about causes of the progress and the types of influence, which are projected on the reached facts, I recommend particular measures for improvement of current standing.
Financial Analysis
Keywords: Finanční analýza; finanční situace; poměrová analýza; výkonnost; ziskovost; přidaná hodnota; finanční páka; kapitálová struktura; výnosnost vlastního kapitálu; peněžní tok; pracovní kapitál.; Financial analysis; financial position; ratio analysis; performance; profitability; market value added; financial leverage; capital stucture; return on equity; cash flow; working capital.