Zdravotně technické instalace provozní a výrobní budovy - Nesvadbová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Administrativní budova se zázemím šaten a umýváren pro přidruženou průmyslovou výrobu v hale. Využití dešťových vod pro splachování. Řešeno oddílnou kanalizací. Dešťová voda je přivedena do retenční nádrže, odkud je odebírána pro splachování. Přebytečná dešťová voda se vsakuje pomocí bloků seskládaných do drenážního systému v podzemním prostoru. Šetření vody pomocí úsporných armatur a zařízení. Navrženy úsporné sprchové hlavice, baterie, WC nádržky s úsporným provozem a pisoáry.

Administrative building with changing rooms and washrooms facilities for associated industrial production in the faktory building. Use rainwater for flushing. Solution separated sewers. Rainwater brought into the retention tank where it is collected for flushing, excess rain water seeps through theblocks generated drainage system in the basement. Investigation using water-efficient fixtures and equipment. Designed saving shower heads, batteries, toilet tanks and efficient operation of the urinals.
Plumbing Systems for Factory Building
Keywords: Nárazový odběr vody; retence a využití dešťových vod; vsakování dešťových vod; úspora vody.; The sudden water intake; retention and use of rainwater; stormwater infiltration; water saving.