Peer-To-Peer webové sdílení souborů ve skupině - Pokorný, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
V rámci této práce jsem se zaměřil na řešení problému sdílení souborů mezi uživateli prostřednictvím peer-to-peer přenosu ve webovém prostředí. Cílem bylo vytvořit jednoduchou aplikaci, která umožní skupině uživatelů sdílet soubory mezi sebou bez účasti třetích stran a jakýchkoliv limitů. Tento cíl jsem realizoval prostřednictvím moderních webových technologií, z nichž nejdůležitější byla knihovna WebRTC, prostřednictvím které byl implementován peer-to-peer přenos. Tyto technologie byly podpořeny optimalizovanými algoritmy a nejaktuálnějšími prostředky pro zpracování a ukládání sdílených souborů. Výsledkem je real-time aplikace umožňující uživatelům vytvářet místnosti v nichž sdílí své soubory. Toto řešení bylo podrobeno rychlostním testům, kde v porovnání s řešeními podobného charakteru a jinými běžně používanými prostředky pro přenos souborů, vyšlo v testovaném prostředí jako nejrychlejší.

The diploma thesis deals with file sharing among users through peer-to-peer transfer in a web environment. The aim was to create a simple application which would provide a group of users with an opportunity to share files among them without any presence of third party or limitation. I have met the target using modern web technologies, of which the most important was WebRTC library through which peer-to-peer transfer has been implemented. These technologies were supported by optimased algorithm and the most recent tools for processing and storage of shared files. The result is a real-time application enabling users to create rooms, in which they can share their files. This product was subjected to speed tests, thanks to which the application turned out to be the fastest in the tested environment contrary to solutions with similar nature or any other commonly used tools for file sharing.
Peer-To-Peer Web File Sharing in a Group
Keywords: webová aplikace; real-time synchronizace; peer-to-peer; sdílení souborů; ve skupině; Polymer; WebRTC; Parse; Socket.io; JavaScript; FileSystem API; StreamSaver; web application; real-time synchronization; peer-to-peer; file sharing; in group; Polymer; WebRTC; Parse; Socket.io; JavaScript; FileSystem API; StreamSaver