Kmitočtové filtry řízené mikroprocesory - Bronec, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Tato diplomová práce je zaměřen na návrh kmitočtového filtru řízeného mikroprocesorem. Obsahem práce je seznámení se základními pojmy a principy kmitočtových filtrů a také s aktivními kmitočtovými filtry pro kaskádní syntézu. Dále práce obsahuje informace o digitálních potenciometrech. V práci jsou obsaženy simulace obvodu a návrh zapojení s návrhem desky plošných spojů. Poslední kapitola obsahuje výsledky měření.

This thesis is focused on the microprocessor-controlled frequency filter project. The main goal of the thesis is to present basic terms and principles of frequency filters and active frequency filters for cascading synthesis. Furthermore, the work contains information on digital potentiometers. The thesis includes circuit simulations and a project of connecting with a printed circuit board. The last chapter contains the results of the measurements.
Frequency filters controlled via microprocessors
Keywords: Potenciometr; digitální potenciometr; filtr; frekvence; odpor; kmitočtové filtry; schéma; Potentiometer; digital potentiometer; filter; frequency; resistance; frequency filters; diagram