LABORARTORY BRNO - Giacintová, Sylva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Základní objem je rozdělen na tři hmoty, na základě analýz vznik menších objemů tvoří příjemnou harmonii v přechodu mezi vysokými budovami a přízemním parterem parku. Celý objekt se zároveň stává novou nárožní dominantou a uzavřením bloku, který esteticky dotváří. Fasády jsou materiálově sjednoceny zářivě bílými hladkými omítkami. Vytváří tak kontrast k starší zašedlé zástavbě a odráží v sobě náplň budovy jako galerie současného umění a architektury.

The basic volume is divided into three materials, based on analyzes of the emergence of smaller volumes are pleasant harmony in the transition between tall buildings and ground-parter park. The whole building will also become a new landmark corner and closing block that aesthetically complements.Facades are materially unified bright white smooth plaster. It creates a contrast to the older shaded area and reflects itself in charge of the building as a gallery of contemporary art and architecture.
LABORARTORY BRNO
Keywords: Galerie současného umění a architektury; Gallery of Contemporary Art and Architecture