Pokročilá interpretace změn výkonu software - Kraus, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Cílem této práce je vytvořit pokročilý algoritmus pro identifikaci vhodných verzí projektu s cílem identifikovat výkonnostní změny a chyby. Pro tento účel je popsán nástroj Perun (vyvíjen v rámci výzkumné skupiny VeriFIT ), systémy pro správu verzí, metody sledování změn výkonu mezi jednotlivými verzemi a možnosti zobrazení k interpretaci výsledků. Byla navrhnuta a v jazyce Python implementována analýza zdrojového kódu; detekce změn mezi verzemi; vyhodnocení změn podle pravidel; výpočet rozhodnutí, zda jsou verze vhodné k výkonnostnímu testování; a interpretace výsledků na webové stránce.

The aim of this work is to create an advanced algorithm for identifying suitable versions of a project in order to identify performance changes and errors. For this purpose, the Pe- run tool (developed within the VeriFIT research group), version management systems, methods for tracking performance changes between individual versions and display opti- ons for interpreting results are described. Analysis of the source code, detection of changes between versions, evaluation of changes according to rules, decision calculation whether versions are suitable for performance testing, and interpretation of results on a web page were designed and implemented in Python.
Advanced Interpretation of Software Performance Changes
Keywords: Perun; výkonnostní testování; verzovací systémy; analýza zdrojového kódu; interpretace změn; Python.; Perun; performance testing; versioning systems; source code analysis; interpretation of changes; Python.