Výpočty zatížení stavebních konstrukcí větrem - Ptáček, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na výpočet zatížení větrem s ohledem na dynamické účinky, které vyvozuje vítr na štíhlých konstrukcích. Tyto výpočty jsou prováděny na konstrukci komínu pro proměnné rychlosti větru. Součástí práce je stanovení základních zásad modelování proudění v CFD programech jako ANSYS CFX.

This bachelor’s thesis is focused on wind load analysis with regard to the dynamic effects caused by wind impact on slender structures. These calculations are conducted for a chimney structure with use of various wind velocities. The thesis includes basic principles of fluid flow modeling in CFD programs like ANSYS CFX.
Wind load analysis of building structures
Keywords: ANSYS; CFX; zatížení větrem; komín; turbulence; ANSYS; CFX; wind load; chimney; turbulence