Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Reigl, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Bakalářská práce se zabývá posouzením finanční situace společnosti Český Caparol s.r.o. v období let 2009 – 2013 za pomocí vybraných metod finanční analýzy. Zjištěné hodnoty ukazatelů následně slouží k posouzení finančního zdraví podniku. V poslední části práce budou navržena opatření, která povedou ke zlepšení ekonomického stavu podniku.

Bachelor´s thesis deals with evaluation of the financial situation in Český Caparol s.r.o. company during the period of 2009 to 2013 using selected methods of financial analysis. Processed values of financial indexes are used for evaluation of company´s financial health. Measures leading to improvement of economic state of company will be suggested in the last part of the thesis.
Evaluation of the Financial Situation in a Company and Proposals for its Improvement
Keywords: Finanční analýza; horizontální a vertikální analýza; rozdílové ukazatele; soustavy ukazatelů; faktoring; Financial analysis; horizontal and vertical analysis; differential indicators; system indicators; factoring