Úprava křižovatky Na Výsluní x Družstevní v Luži - Koukal, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Předmětem této diplomové práce je návrh řešení nepřehledné křižovatky v obci Luže. Týká se ulic Na Výsluní, Družstevní, K Chlumku, Kaštanka, dále dopravně významného sjezdu do Hamzovy odborné léčebny a celkové rekonstrukce včetně zkapacitnění parkování v ulici Andělská cesta. Práce se zabývá novým návrhem šířkového uspořádání komunikací, logickou návazností chodníků, úpravou a novým návrhem parkovacích ploch v okolí Hamzovy léčebny, úpravou dopravně významných sjezdů a přilehlé zeleně.

This diploma thesis presents the proposal of redesign of a confusing intersection in the municipality of Luže. It concerns Na Výsluní, Družstevní, K Chlumku, Kaštanka streets, as well as a traffic-important exit to Hamza´s specialist medical institution and a complete reconstruction, that includes also the increase in parking capacity in Andělská cesta Street. The thesis deals with a new design of the width of the roads, logical continuity of pavements, modification and a new layout of parking places in the vicinity of the Hamza´s medical institution, and finally with the modification of traffic-important exits and adjacent green vegetation.
Modification of the intersection Na Výsluní x Družstevní in Luži
Keywords: silnice; místní komunikace; rekonstrukce; křižovatka; parkoviště; Luže; Pardubický kraj; road; local road; reconstruction; intersection; car park; Luže; Pardubice region