Posouzení návrhu malé fotovoltaické elektrárny pro rodinný dům a zpracování postupu její revize - Kovaľ, Nikodém (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Táto bakalárska práca sa zaoberá posúdením domácej fotovoltaickej elektrárne pre rodinný dom a spracovaním jej revízie. Na začiatok je vysvetlený princíp premeny slnečnej energie na elektrickú energiu, druhy jednotlivých fotovoltaických článkov používaných v praxi, spôsoby zvyšovania účinnosti fotovoltaických modulov, najčastejšie poruchy FV modulov a spôsoby ich detekcie. Ďalej je predstavená posudzovaná fotovoltaická elektráreň, teoreticky popísané jej komponenty, grafické závislosti ukazujúce jej produkciu a možnosti zvýšenia jej produkcie. Praktická časť práce sa zaoberá revíziou posudzovanej FVE a jej dokumentáciou.

The bachelor's thesis deals with the assessment of a domestic photovoltaic power plant for a family house and the processing of its revision. At the beginning are explained the principle of conversion of solar energy into electrical energy, types of individual photovoltaic cells used in practice, methods of increasing the efficiency of photovoltaic modules, the most common failures of PV modules and methods of their detection. Furthermore, the assessed photovoltaic power plant is presented, its theoretically described components, graphical dependencies showing its production and the possibilities of increasing its production. The practical part of the work deals with the revision of the assessed PV plant and its documentation.
Assessment of the design of a small photovoltaic power plant for a family house and elaboration of its revision process
Keywords: fotovoltaická elektráreň; slnečná energia; fotovoltaický panel; sieťová fotovoltaická elektráreň; revízia FVE; photovoltaic power plant; sun energy; photovoltaic panel; on-grid photovoltaic system; revision of PVS