Optimalizace geotechnického průzkumu a monitoringu při navrhování a provádění podzemních staveb - Černý, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Předkládaná práce se zaměřuje především na problematiku geotechnického průzkumu a monitoringu pro podzemní liniové stavby. Zabývá se současnou praxí v provádění geotechnického průzkumu a monitoringu. Na základě zhodnocení poznatků získaných z konkrétních staveb v ČR (Královopolský tunel, tramvajový tunel VMO Žabovřeská) a na základě autorových praktických tuzemských i zahraničních zkušeností podává návrh na jejich vzájemnou optimalizaci za účelem zkvalitnění výstupů a snížení finančních nákladů.

The presented thesis focuses primarily on issues of geotechnical survey and geotechnical monitoring for underground line constructions. It deals with the current practice of geotechnical survey and monitoring. Based on the knowledge gained from specific buildings in the Czech Republic (Královopolské tunnels, tram tunnel Žabovřeská) and based on the author's practical local and foreign experience submits suggestions regarding their mutual optimization in order to improve outputs and reduce financial costs.
Optimization of geotechnical survey and monitoring for design and realization of underground constructions
Keywords: geotechnický průzkum; geotechnický monitoring; nová rakouská tunelovací metoda; tunelování; numerické modelování; konvergenční měření; inklinometrie; extenzometrie; optimalizace průzkumu a monitoringu; geotechnical survey; geotechnical monitoring; New austrian tunnel method; tunneling; numerical modeling; convergence measurements; inclinometrie; extenzometrie; optimization of survey and monitoring