Analýza falzifikátů otisků prstů vytvořených z vyleptané formy - Tilgner, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Tato práce se zabývá analýzou falzifikátů otisků prstů vzniklých z formy vytvořené leptáním. Nejdříve bude vytvořena forma pomocí metody leptání používané při tvorbě plošných spojů. Ta se použije k výrobě falzifikátu z tekutého latexu a ten bude následně nasnímán. Tento snímek je porovnán se svou předlohou. Pro analýzu vytvořených snímků bude navržen a implementován algoritmus, který bude na vytvořené databázi snímků otestován a porovnán s výsledky již existujících algoritmů. Navržený algoritmus páruje markanty do dvojic a snaží se v druhém snímku najít dvojici markantů, se kterými je podobná. Vytvořené falzifikáty dosahovaly nízkých kvalit a otisk se na ně nepřenesl dostatečně detailně.

This work aims to analyse fingerprint spoofs from mold created by etching. Mold will be created using the technique used to create printed circuit board. After that spoof will be cast using liquid latex and then scanned. Created spoofs will then be compared to their original image. Algorithm to evaluate these spoofs is designed and implemented. The algorithm works by comparing pairs of minutiae from each fingerprint if they are similar. This alghoritm will be tested on database of fingerprint spoofs and the results will be compared to existing software results. Spoofs created by this technique had poor quality and minutiae did not match the original fingerprint.
Analysis of Fingerprint Spoofs Created from Mold Done by Etching Technique
Keywords: Otisk prstu; papilární linie; falzifikát; leptání; porovnání otisku prstu; kvalita otisku; detekce falešného otisku; Fingerprint; ridge pattern; fingerprint comparison; spoof; etching; fingerprint quality; presentation attack detection