Ocelová konstrukce výrobní haly - Stehno, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Tématem bakalářské práce je statický návrh ocelové haly sloužící pro zpracování hliníkových výrobků. Její rozměry jsou 24 x 30m a její výška 11,5m. Jako materiál byla použita ocel S355. Jedná se o dvoukloubový rám, kdy jsou jednotlivé rámy spojeny pomocí paždíků a vaznic. Tuhost konstrukce je zajištěna pomocí příčných ztužidel v podélném směru a rámových rohů s šikmými čelními deskami ve směru příčném. Vybavením konstrukce je jeřábová dráha po celé délce konstrukce s nosností 5t. Konstrukce je navržena dle platných norem ČSN EN. Pro statický výpočet byl použit software firmy Dlubal, RFEM ver. 5.22.01.

Theme of bachelor's thesis is structural design of industrial building for alluminum products processing. Dimensions of hall are 24 x 30m and 11,15m high. As main material was used steel S355. Main frame of hall is two highed and every frame is connected to each other with girts and purlins. Spatial rigidity of the structure is provided by the frame corners and sway bracings. As equipment of the hall is crane runway, with full length of the contruction. with load capacity of 5t. Structure is designed in compliance with valid standards of ČSN EN. For structural design was used software version RFEM 5.22.01 from company Dlubal.
Steel Structure of a Factory Building
Keywords: ocelová konstrukce haly; výrobní hala; jeřábová dráha; nosná konstrukce; mostový jeřáb; ocel; sloup; vazník; vaznice; ztužidla; steel structure hall; industrial building; craner unway; load-bearing structure; portal crane; steel; column; girder; purlin; bracing